Kako iz preproste jedi, kot so njoki, pripraviti prefinjen krožnik, ki se ga ne bi sramovala nobena istrska konoba? Nič lažjega! Da bi običajno kosilo postalo edinstveno kulinarično doživetje, potrebujete le zvrhano žlico omamno dišeče črne tartufate in seveda kanček ljubezni.
Sestavine za njoke s tartufato
- 500 g svežih njokov
- 50 g smetane za kuhanje
- 50 g masla
- črna tartufata
Postopek
1V ponvi na majhnem ognju delno raztopimo maslo, medtem pa v vrelem in slanem kropu skuhamo njoke. Če imamo svež tartuf, ga lahko naribamo v maslo.
2Ko njoki priplavajo na vrh, jih precedimo in prestavimo v ponev z maslom. Na rahlem ognju pražimo, da se maslo do konca stopi. Dodamo smetano in vse skupaj lepo premešamo, po potrebi dodamo še nekaj vode, v kateri smo kuhali njoke.
3Pripravimo krožnik z njoki, ki jim tik pred postrežbo dodamo še tartufato.