Kako iz preproste jedi, kot so njoki, pripraviti prefinjen kroลพnik, ki se ga ne bi sramovala nobena istrska konoba? Niฤ laลพjega! Da bi obiฤajno kosilo postalo edinstveno kulinariฤno doลพivetje, potrebujete le zvrhano ลพlico omamno diลกeฤe ฤrne tartufate in seveda kanฤek ljubezni.
Sestavine za njoke s tartufato
- 500 g sveลพih njokov
- 50 g smetane za kuhanje
- 50 g masla
- ฤrna tartufata
Postopek
1V ponvi na majhnem ognju delno raztopimo maslo, medtem pa v vrelem in slanem kropu skuhamo njoke. ฤe imamo sveลพ tartuf, ga lahko naribamo v maslo.
2Ko njoki priplavajo na vrh, jih precedimo in prestavimo v ponev z maslom. Na rahlem ognju praลพimo, da se maslo do konca stopi. Dodamo smetano in vse skupaj lepo premeลกamo, po potrebi dodamo ลกe nekaj vode, v kateri smo kuhali njoke.
3Pripravimo kroลพnik z njoki, ki jim tik pred postreลพbo dodamo ลกe tartufato.