Torta Pavlova s kislo smetano

Znam svetuje

Po izvirnem receptu se Pavlova torta dela samo s sladko smetano, mi pa smo dodali ลกe kislo smetano, saj daje torti prijetno sveลพino.

Sestavine za torto Pavlova s kislo smetano

Testo

  • 5 beljakov
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 1 ลพlica vaniljevega pudinga ali ลพlica koruznega ลกkroba
  • 1 ลพlica svetlega vinskega kisa
  • 1 ลพliฤka vanilje

Krema

  • 1 kisla smetana
  • 1 ลพlica bezgovega sirupa (ali ลพlica sladkorja)
  • 2 sladki smetani
  • sezonsko sadje: jagodiฤevje, borovnice, maline, marelice …

Postopek

1Beljaki naj bodo sobne temperature. Zmeลกamo jih s sladkorjem, da nastane gosta in lepljiva zmes. Vanjo poฤasi umeลกamo puding v prahu in kis.

2Na peki papirju s pomoฤjo kroลพnika nariลกemo dva kroga s premerom 18 centimetrov. Potrebovali boste vsaj dva pekaฤa. To bo ลกablona za testo.

3Zmes beljakov in sladkorja nanesemo na peki papir dva centimetra debelo. Oba pekaฤa damo naenkrat v peฤico, segreto na 150 ยฐC. Uporabimo funkcijo ventilacije zraka. Peฤemo/suลกimo jih 45 minut, nato peฤico ugasnemo in jo odpremo. Poฤakamo, da se testo popolnoma ohladi in nato pazljivo odstranimo peki papir.

4Za kremo stepemo sladko smetano. V loฤeni posodi zmeลกamo kislo smetano z bezgovim sirupom. Na testo nanesemo najprej kislo smetano, dodamo sadje po ลพelji in polovico sladke smetane, sledi ponovno testo in druga polovica sladke smetane ter sadje za dekoracijo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite