Hitro pripravljena sladica v kozarฤku s karameliziranimi jabolki. Sestavin je dovolj za 4 kozarฤke.
Sestavine
Piลกkotno dno
- 200 g maslenih piลกkotov
- 50 g masla
Krema
- 250 g pasirane skute
- 100 g kremnega sira
- 100 ml sladke smetane
- 2 ลพlici rjavega sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- limonina lupinica
- 2 ลพlici limoninega soka
Karamelizirana jabolka
- 3 jabolka
- sok polovice limone
- 80 g rjavega sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 40 g masla
- ลกฤepec soli
- cimet
Postopek
1Piลกkote zdrobimo, jih zmeลกamo s stopljenim maslom in nadevamo na dno kozarca. Piลกkote z ลพlico malo potlaฤimo.
2Skuto, kremni sir, oba sladkorja, limonin sok in lupinico v posodi dobro zmeลกamo. Sladko smetano stepemo do ฤvrstega in z lopatko, poฤasi vmeลกamo v kremo. S kremo obloลพimo piลกkotno dno v kozarฤkih. Lahko si pomagamo z dresirno vreฤko.
3Jabolka olupimo, nareลพemo na manjลกe koลกฤke in zmeลกamo s cimetom ter limoninim sokom. Sladkor stopimo v posodi, dodamo jabolka, premeลกamo in poduลกimo do mehkega. Vmes veฤkrat premeลกamo, da se karamela stopi. Na koncu vmeลกamo maslo in ohladimo.
4Karamelizirana jabolka damo v kozarฤke na kremo in sladico postreลพemo.
Nasvet
5Natanฤnejลกa navodila za karamelizirana jabolka si lahko pogledate na naลกi strani pod zavihkom sladice.
6ฤe ลพelimo ลกe veฤ karamelnega okusa, lahko pripravimo slano karamelo in z njo ลกe dodatno prelijemo jabolka. Recept zanjo najdete na naลกi strani pod zavihkom sladice.