Za ta preprost kolaฤ potrebujemo le nekaj ฤasa, pa se nam bo hitro topil v ustih.
Sestavine za lahek cheesecake
Testo
- 4 rumenjaki
- 100 g sladkorja (penasto vmeลกamo)
- 170 g stopljenega masla
- 10 g pecilnega praลกka
- 250 g moke tipa 500
Nadev
- 4 beljaki
- 100 g sladkorja
- 60 g gustina
- 1 velik lonฤek kisle smetane (410 g)
- 3 navadne jogurte (180 g)
Postopek
Testo
1Loฤimo rumenjake in beljake. Uporabimo samo rumenjake, v katere penasto vmeลกamo sladkor, dodamo stopljeno maslo, moko in pecilni praลกek. Testo mora biti mehko in masleno.
2Polovico testa zavijemo v folijo za ลพivila in damo v zmrzovalnik za 15 minut, drugo polovico testa z roko ali lopatico porazdelimo po tortnem modelu.
Nadev
3Zmeลกamo beljake, sladkor, gustin, kislo smetano in jogurte. Tekoฤo zmes prelijemo prek testa. Vmes vklopimo peฤico na 200ยฐC ventilatorsko. Drugo polovico testa neลพno z ribeลพnikom naribamo ฤez belo maso.
4Peฤemo 20 minut pri 200ยฐC, nato peฤico zniลพamo na 180ยฐC in peฤemo ลกe pribliลพno 25 minut.
5Ohlajen cheesecake potrosimo s sladkorjem v prahu ali pa priloลพimo ลพliฤko marmelade oziroma sadnega pripravka.