Hitri pistacijev cheesecake z keksovo podlago

Znam svetuje

Hitri pistacijev cheesecake z keksovo podlago je enostavna in okusna sladica, ki ne zahteva peke. S kremasto kremo iz kremnega sira, pistacijeve paste in hrustljavo keksovo podlago, ta torta je pripravljena v le nekaj korakih. Idealna za ljubitelje pistacij in vse, ki iščejo hitro, a okusno sladico. Pripravite jo v kratkem času in uživajte v njenem bogatem okusu.

Sestavine za hitri pistacijev cheesecake z keksovo podlago

Za podlago

  • 200 g mletih keksov (Digestive, Plazma ali podobni)
  • 100 g stopljenega masla

Za kremo

Za dekoracijo

  • naribane pistacije ali tanek sloj pistacijeve paste

Postopek

1V skledi zmešajte mlete kekse in stopljeno maslo, dokler ne dobite enotne mase. Mešanico pritisnite v tortni model (premer 20-22 cm), obložen s papirjem za peko. Postavite v hladilnik, medtem ko pripravljate kremo.

2V večji posodi zmešajte kremni sir in sladkor v prahu, dokler ne postaneta gladka. Sladko smetano stepite v čvrst sneg, nato pa jo previdno vmešajte v mešanico s kremnim sirom. Dodajte pistacijev namaz in dobro premešajte, da dobite enotno kremo. Želatino pripravite po navodilih na embalaži: običajno jo namočite v mleko za 5 minut, nato pa jo segrejete, da se popolnoma raztopi (ne sme zavreti). Raztopljeno želatino vmešajte v kremo in dobro premešajte.

3Kremo enakomerno prelijte čez keksovo podlago in površino poravnajte. Vrnite v hladilnik za najmanj 4 ure, da se krema popolnoma strdi (lahko tudi čez noč).

4Pred serviranjem lahko torto okrasite z naribanimi pistacijami ali z lahkim slojem pistacijeve paste za še boljši okus in videz.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite