Francoska galeta

Znam svetuje

Francoska galeta so palačinke z okusom po Franciji.

Sestavine

Testo

  • 200 gramov ajdove moke
  • 420 ml vode
  • maslo za mazanje
  • sol

Nadev

  • 100 g sira ementalca
  • 50 g crème fraîche z zelišči
  • 2 mladi čebuli
  • 2 rezini kuhane šunke
  • 2 jajca
  • belo olje za cvrtje

Solata

  • 100 g zelene solate
  • 1 paradižnik
  • 1 korenček
  • 1 žlička gorčice
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 1 žlička balzamičnega kisa
  • sladkor

Postopek

1V posodo za mešanje damo moko skupaj s ščepcem soli. Postopoma dodajajte vodo in mešajte približno 10 minut s kuhalnico ali ročnim mešalnikom.

2Segrejte večjo ponev in jo namažite z maslom. Testo za galeto vlijemo v ponev in ga na tanko razmažemo, kot bi za palačinke. Galeto pečemo približno 4 minute na eni strani. Postopek ponovite še z drugo.

3Ementalec naribajte. Kuhano šunko narežite na majhne kvadratke. Mlado čebulo narežemo na drobne kolobarje.

4V manjši ponvi segrejte nekaj olja in pripravite jajca na oko.

5Galete namažemo s krem fraîche, po vrhu pa namažemo šunko in sir. Nato na sredino vsake galette položite ocvrto jajce in robove prepognite, tako da je vidno samo jajce.

6Operite in osušite solato. Paradižnik in korenček operemo pod tekočo vodo, osušimo in nato narežemo na majhne koščke.

7Zmešajte preliv iz gorčice, oljčnega olja, kisa in ščepca sladkorja ter vmešajte v solato skupaj s koščki korenčka in paradižnika.

8Galete položimo na krožnike, potresemo s kolobarji mlade čebule in postrežemo s solato.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite