Hitro pripravljena sladica odliฤnega okusa in lepega izgleda.
Sestavine
- 10 fig
- 250 g maslenih piลกkotov
- 100 g mandljev
- 8 ลพlic mleka
- 1 ลพlica ruma po ลพelji
- 200 g mascarponeja
- 150 ml sladke smetane za stepanje
- 1 vaniljev sladkor
- 2 ลพlici sladkorja
Postopek
1S temi sestavinami napolnimo 4 kozarce.
2Piลกkote zmeljemo in jim dodamo mleko. Zmeลกamo in dodamo grobo narezane mandlje (nekaj jih prihranimo). 2 figi prihranimo za okrasitev, ostale nareลพemo na manjลกe koลกฤke.
3Mascarpone zmeลกamo z obema sladkorjema in rumom. Sladko smetano stepemo do ฤvrstega in jo z lopatko vmeลกamo v mascarpone.
4Na dno kozarฤka damo piลกkotno maso, nanjo damo kremo in potresemo z narezanimi figami. Postopek ponovimo ลกe dvakrat. Zadnjo plast kreme okrasimo z nasekljanimi mandlji in figami.