Bučno kakijeva pita

Znam svetuje

Dišeča jesenska pita z bučo in kakijem.

Sestavine

Krhko testo

  • 300 g moke
  • 200 g masla
  • 80 g sladkorja
  • ščepec soli

Nadev

  • 400 g bučnega pireja
  • 250 g kakijev
  • 3 jajca
  • 130 g sladkorja
  • 200 ml sladke smetane
  • ščepec soli
  • cimet po okusu
  • 150 g nesoljenih pistacij (ali bučnih semen ali drugih oreščkov)

Postopek

1Iz sestavin za testo zamesimo krhko testo, ga zavijemo v folijo in damo za 30 minut v hladilnik. Pečico segrejemo na 180°C. Testo vzamemo iz hladilnika in ga razporedimo po okroglem pekaču. Testo pritisnemo ob dno in rob. Z vilicami ga dobro prebodemo in 15 minut pečemo v pečici.

2Bučni pire lahko pripravite po našem receptu. Kakije operemo in narežemo na koščke, če imajo koščice jih odstranimo in kakije z blenderjem zmiksamo v pire.

3V skledo damo bučni in kakijev pire, sladkor, ščepec soli, cimet in jajca in vse skupaj dobro zmešamo z električno metlico. Na koncu v nadev vmešamo še sladko smetano.

4Po petnajstih minutah iz pečice vzamemo testo in ga ohladimo. Na hladno testo damo nadev in pito postavimo v pečico. Pečemo 50 minut nato pečico ugasnemo in pito pustimo v priprti pečici, da se počasi hladi.

5Pistacije grobo nasekljamo, lahko jih zamenjamo z bučnimi semeni ali drugimi oreščki in potresemo pri robu pite. Postrežemo jo lahko mlačno ali hladno.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite