Bananin kruh z borovnicami

Znam svetuje

Bananin kruh z borovnicami je priljubljena sladica, ki zdruลพuje sladkost zdravih banan in osveลพilnost borovnic. Ta recept izkoriลกฤa hranilno vrednost sestavin, saj so banane bogate z vlakninami in kalijem, borovnice pa so polne antioksidantov.

Hranilna vrednost Bananinega kruha z borovnicami:

  • Kalorije na rezino: Pribliลพno 150 kcal
  • Maลกฤobe: 4 g
  • Ogljikovi hidrati: 28 g
  • Beljakovine: 2 g
  • Vlaknine: 3 g
  • Kalij: 180 mg
  • Antioksidanti: Visoka vsebnost zaradi borovnic

Bananin kruh z borovnicami je odliฤen naฤin za porabo zrelih banan, ki jih ne bi veฤ pojedli.

Sestavine za bananin kruh z borovnicami

  • 2 zreli banani
  • 1/3 skodelice stopljenega masla ali kokosovega olja
  • 3/4 skodelice rjavega sladkorja
  • 1 jajce
  • 1 ฤajna ลพliฤka vanilijevega izvleฤka
  • 1 ฤajna ลพliฤka sode bikarbone
  • 1 ลกฤepec soli
  • 1 1/2 skodelice moke
  • 1 skodelica sveลพih borovnic

Postopek

1Peฤico segrejte na 175ยฐC. Pekaฤ za kruh premaลพite z maslom ali preoblecite s peki papirjem.

2V veliki skledi zmeลกajte zrele banane in jih zmeฤkajte z vilicami. Dodajte stopljeno maslo ali kokosovo olje ter rjavi sladkor. Meลกajte, dokler ne dobite gladke mase. V meลกanico banan dodajte jajce in vanilijev izvleฤek. Dobro premeลกajte.

3V drugi skledi zmeลกajte moko, sodo bikarbono in ลกฤepec soli. Postopoma dodajajte suhe sestavine v mokro maso z bananami, meลกajte, dokler ne dobite enotne zmesi. Na koncu primeลกajte sveลพe borovnice. Zmes vlijte v pripravljen pekaฤ za kruh.

4Kruh pecite pribliลพno 60 minut, oziroma dokler ne postane zlato rjave barve in vstavljen zobotrebec iz kruha izhaja suh.

5Ko je kruh peฤen, ga ohladite v pekaฤu pribliลพno 10 minut, nato pa ga preloลพite na reลกetko, da se ohladi do sobne temperature.

6Kruh nareลพite na rezine in postrezite. Uลพivajte v okusnem in hranljivem Bananinem kruhu z borovnicami!

Ta Bananin kruh z borovnicami je ne samo okusen, temveฤ tudi hranljiv. Zdruลพuje zdrave sestavine in je odliฤen naฤin za porabo preseลพnih zrelih banan. Poskusite ga kot slasten zajtrk ali prigrizek ter uลพivajte v okusu in hranilnih koristih te sladice!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite