Podmet za sarmo je skrivnost odliฤne sarme. Ta preprosta meลกanica doda globok, bogat okus, zaradi katerega bo vaลกa sarma prava poslastica. Spodaj najdete preverjen recept, ki vas ne bo razoฤaral.
Sestavine za podmet za sarmo
- 2 ลพlici moke (najbolje bele, lahko pa uporabite tudi polnozrnato)
- 3 ลพlice svinjske masti ali olja
- 1 ลพliฤka sladke paprike
- 200 ml vode ali juลกne osnove
Postopek
1V manjลกi ponvi segrejte svinjsko mast ali olje na srednjem ognju. Ko se maลกฤoba segreje, dodajte moko in jo praลพite, dokler ne postane rahlo zlato rjave barve. Pazite, da se moka ne zaลพge, saj lahko to pokvari okus podmeta.
2Odstavite ponev z ognja in vmeลกajte sladko papriko. Paprika se ne sme praลพiti predolgo, saj lahko postane grenka. Meลกajte le nekaj sekund.
3Postopoma dolivajte vodo ali juลกno osnovo, ves ฤas meลกajte z metlico, da prepreฤite nastanek grudic. Ko doseลพete gladko teksturo, vrnite ponev na ogenj in kuhajte ลกe pribliลพno 5 minut, dokler se podmet rahlo ne zgosti.
4Pripravljen podmet dodajte v lonec s sarmo v zadnjih 20 minutah kuhanja. Dobro premeลกajte, da se okusi poveลพejo in sarma pridobi znaฤilno kremasto teksturo.
Nasvet
ฤe ลพelite intenzivnejลกi okus, uporabite juลกno osnovo namesto vode. Dodatek ฤesna v prahu ali ลกฤepka kumine lahko podmet ลกe obogati. Za rahlo pikantnost dodajte ลกฤepec pekoฤe paprike.