Popoln recept za podmet za sarmo

Znam svetuje

Podmet za sarmo je skrivnost odliฤne sarme. Ta preprosta meลกanica doda globok, bogat okus, zaradi katerega bo vaลกa sarma prava poslastica. Spodaj najdete preverjen recept, ki vas ne bo razoฤaral.

Sestavine za podmet za sarmo

  • 2 ลพlici moke (najbolje bele, lahko pa uporabite tudi polnozrnato)
  • 3 ลพlice svinjske masti ali olja
  • 1 ลพliฤka sladke paprike
  • 200 ml vode ali juลกne osnove

Postopek

1V manjลกi ponvi segrejte svinjsko mast ali olje na srednjem ognju. Ko se maลกฤoba segreje, dodajte moko in jo praลพite, dokler ne postane rahlo zlato rjave barve. Pazite, da se moka ne zaลพge, saj lahko to pokvari okus podmeta.

2Odstavite ponev z ognja in vmeลกajte sladko papriko. Paprika se ne sme praลพiti predolgo, saj lahko postane grenka. Meลกajte le nekaj sekund.

3Postopoma dolivajte vodo ali juลกno osnovo, ves ฤas meลกajte z metlico, da prepreฤite nastanek grudic. Ko doseลพete gladko teksturo, vrnite ponev na ogenj in kuhajte ลกe pribliลพno 5 minut, dokler se podmet rahlo ne zgosti.

4Pripravljen podmet dodajte v lonec s sarmo v zadnjih 20 minutah kuhanja. Dobro premeลกajte, da se okusi poveลพejo in sarma pridobi znaฤilno kremasto teksturo.

Nasvet

ฤŒe ลพelite intenzivnejลกi okus, uporabite juลกno osnovo namesto vode. Dodatek ฤesna v prahu ali ลกฤepka kumine lahko podmet ลกe obogati. Za rahlo pikantnost dodajte ลกฤepec pekoฤe paprike.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite