Panjoti so okusne ocvrte kroglice iz kruha, ki spominjajo na minjone. So preprost in hiter recept, ki je odličen za zajtrk, malico ali sladico. Njihova priprava je enostavna, okus pa bo presenetil vso družino!
Sestavine za panjote
- 4 jajca
- moka
- drobtine
- olje za cvrtje
Pripomočki
- vilica
- žlica
- skleda
- ponev
- 3 krožniki
Postopek
1V skledo razbijemo jajca in jih dobro stepemo. Dodamo 6 žlic moke in premešamo, da nastane gladka masa.
2Na krožnik stresemo drobtine. Z žlico zajamemo malo mase in jo povaljamo v drobtinah, da se drobtine oprimejo mase. Oblikujemo kroglice in jih odložimo na krožnik.
3V ponvi segrejemo olje. Kroglice položimo v vroče olje in jih pečemo, dokler ne postanejo zlato rjave. Med cvrtjem jih obračamo z vilico, da se enakomerno popečejo.
4Ko so pečene, jih vzamemo iz olja in položimo na krožnik.
5Panjote lahko jeste same ali s prilogo po želji (glej originalen recept, kaj predlaga avtorica).
Vir
Recept je povzet po mladi, nadebudni ustvarjalki Sofii Lovšin, ki nam ga je prijazno poslala. Iskreno se ji zahvaljujemo in ji želimo še veliko kulinaričnih in drugih mojstrovin.
