Palačinke iz čičerikine moke so posebne, saj bo čičerikina moka s svojo sladko, oreškasto strukturo dala tem palačinkam poseben okus. Palačinke so zaradi moke hranljive ter primerne tudi za tiste jedce, ki ne smejo uživati glutena.
Sestavine za palačinke iz čičerikine moke
- 250 g čičerikine moke
- 2 jajci
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 skodelici vode
- sol
- poper
Postopek
1V skledo stresemo moko, dodamo razžvrkljana jajca, ščep soli, malo mletega popra in 1 žlico olja. Med neprestanim mešanjem počasi dodajamo vodo, da dobimo gladko maso. Če je masa pregosta, dodamo še malo vode in pustimo počivati 30 minut.
2Ostanek olja zlijemo v ponev s premerom 25 cm in segrejemo. Na vroče olje zlijemo eno zajemalko testa. Pečemo nekaj minut 3-4 minute, nato obrnemo in pečemo še 2 minuti.
3Pečene palačinke lahko ponudimo s kakšnim slastnim namazom, če pa jih potresemo s svežim mletim poprom, bomo še bolj izpostavili okus čičerike.