Navdušeni boste nad okusom te preproste jedi.
Sestavine
- 150 g riža basmati
- 200 g krompirjevega pireja
- 1 žlica sušenih, mletih gob
- 50 g ribanega parmezana
- par žlic moke
- 2 jajci
- par žlic mletih ovsenih kosmičev (lahko drobtin)
Priprava
1Riž skuhajte v priporočeni količini vode. Posolite ga zelo malo, ker bo slan že parmezan. Kuhanemu rižu dodajte žlico gob, dobro premešajte in pustite, da se ohladi.
2Ohlajenemu rižu primešajte pire krompir in parmezan. Dobro premešajte, da nastane enotna zmes. Iz mase oblikujte kroglice, premera približno 3 centimetre.
3Vsako kroglico povaljajte v moko, jajce in mlete ovsene kosmiče. Kroglice polagajte v vroče olje, da se lepo zlato-rjavo zapečejo.
4Pečene kroglice najprej odcedite na mrežici, šele nato jih zložite na papirnato brisačo. Kroglice lahko uživate samostojno s solato ali kot prilogo.