Muslinska omaka

Znam svetuje

Mousseline creme je francoska omaka, ki se odliฤno razume z ribami in zelenjavo, predvsem z beluลกi. Razkoลกna, lahka in bogata omaka, bo navduลกila vse ljubitelje dobre hrane.

Sestavine

  • 3 rumenjaki
  • 220 g masla
  • 1 velika ลพlica limoninega soka
  • 1/2 ลพliฤke soli
  • 1,5 dl sladke smetane

Postopek

1V manjลกo kozico damo 2 ลพlici stopljenega masla in rumenjake. Pri nizki temperaturi neprestano meลกamo, da se maslo in rumenjak poveลพeta.

2Temperatura bora biti res nizka, da se rumenjaki ne sesedejo. Meลกanici postopoma dodajamo maslo, po dve ลพliฤki naenkrat. Neprestano meลกamo in to toliko ฤasa, dokler v rumenjake ne vmeลกamo vsega masla.

3Dobiti moramo gladko, gosto in sijoฤo omako. S tem procesom ne gre hiteti, temperaturo imamo skozi nizko in neprestano meลกamo.

4V nastalo omako vmeลกamo ลกe limonin sok in sol, kihamo ลกe minutko, da se sestavine poveลพejo.

5Smetano stepamo ampak ne do ฤvrstega. Ko je penasta in ลกe rahlo tekoฤa, jo vmeลกamo v jajฤno kremo.

6Omako postreลพemo takoj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite