Mousseline creme je francoska omaka, ki se odlično razume z ribami in zelenjavo, predvsem z beluši. Razkošna, lahka in bogata omaka, bo navdušila vse ljubitelje dobre hrane.
Sestavine
- 3 rumenjaki
- 220 g masla
- 1 velika žlica limoninega soka
- 1/2 žličke soli
- 1,5 dl sladke smetane
Postopek
1V manjšo kozico damo 2 žlici stopljenega masla in rumenjake. Pri nizki temperaturi neprestano mešamo, da se maslo in rumenjak povežeta.
2Temperatura bora biti res nizka, da se rumenjaki ne sesedejo. Mešanici postopoma dodajamo maslo, po dve žlički naenkrat. Neprestano mešamo in to toliko časa, dokler v rumenjake ne vmešamo vsega masla.
3Dobiti moramo gladko, gosto in sijočo omako. S tem procesom ne gre hiteti, temperaturo imamo skozi nizko in neprestano mešamo.
4V nastalo omako vmešamo še limonin sok in sol, kihamo še minutko, da se sestavine povežejo.
5Smetano stepamo ampak ne do čvrstega. Ko je penasta in še rahlo tekoča, jo vmešamo v jajčno kremo.
6Omako postrežemo takoj.