Guacamole omaka

Znam svetuje

Guacamole omaka iz avokada in paradižnika je klasična mehiška priloga, ki je skoraj obvezna ob tortiljah, tacosu, popečenem kruhu ali kot osvežujoča spremljava k mesnim in ribjim jedem. Kremasta tekstura avokada se združi s svežino paradižnika, limete in koriandra – rezultat je omaka, ki navduši vsakogar.

Sestavine za guacamole omako

  • 2 olupljena zrela avokada
  • 2 olupljena paradižnika
  • 6 mladih čebulic
  • 1–2 feferona
  • 2 žlici svežega soka limone
  • 1 žlica svežega koriandra
  • sol po okusu
  • črn poper po okusu

Postopek

1Avokado prerežite, odstranite koščico in meso z vilico pretlačite v skledi. Paradižnike olupite in narežite na majhne kocke. Čebulice ter feferone drobno nasekljajte.

2Vse sestavine zmešajte v gladko ali nekoliko grobo teksturo (po želji). Dodajte limonin sok, koriander, sol in črn poper ter dobro premešajte. Po okusu lahko dodate še kapljico oljčnega olja.

Nasveti

• Guacamole pripravite tik pred postrežbo, da avokado ne potemni.
• Po želji lahko dodate še strok česna, drobno nasekljanega.
• Za bolj kremast okus uporabite vilico ali palični mešalnik, za bolj rustikalen videz pustite nekaj kosov avokada in paradižnika.
• Odlično se poda k tortiljam, nachosom, popečenemu kruhu ali ribjim jedem.

Pogosta vprašanja (FAQ)

Kako preprečiti, da guacamole potemni?

Guacamole takoj po pripravi pokrijte s prozorno folijo tako, da se dotika površine omake, ali pa ga hranite v zaprti posodi v hladilniku. Dodatek limoninega soka tudi upočasni oksidacijo.

Ali lahko guacamole pripravim vnaprej?

Priporočljivo je pripraviti tik pred postrežbo. Če pa morate vnaprej, ga hranite v hladilniku, tesno pokritega, največ 24 ur.

S čim vse lahko postrežem guacamole omako?

Najpogosteje ob tortiljah, nachosih, burgerjih, pečeni zelenjavi, ribah ali kot namaz na popečenem kruhu. Je univerzalna in zdrava priloga, ki popestri vsak obrok.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite