Ta enostaven recept za pripravo brstičnega ohrovta z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov in polnega okusa bo postal vaš najljubši način uživanja te zelenjave. Samo preizkusite ga. Priprava vam bo vzela nekaj minut, pol ure se bo pekel v pečici, nakar bo božansko kosilo pripravljeno.
Sestavine
- 1 kg brstičnega ohrovta
- 250 ml sladke smetane
- 4 stroki sesekljanega česna
- 100+50 g sveže naribanega parmezana
- 250 g mocarele
- 1 žlica mešanice začimb ( timijan, majaron, drobnjak …)
- 1/2 čajne žličke muškatnega oreška
- sol in poper
Postopek
1Pečico predgrejemo na 200 stopinj Celzija.
2Brstični ohrovt operemo, odstranimo poškodovane liste, porežemo konce in ga razpolovimo.
3V večji skledi zmešamo vse sestavine, prihranimo pa 50 g naribanega parmezana.
4Zmes nalijemo v pekač z robom, posujemo jo s preostalim parmezanom in pečemo približno 30 minut, ko robovi malce porjavijo.
5Pustimo počivati nekaj minut in postrežemo.
Nasvet
Tako enostavno je to, pa tako dobro. Lahko dodate tudi kakšno drugo vrsto sira, recimo gorgonzolo ali edamec, samo previdno s soljo.