Vroča čokolada s cimetom je odličen priboljšek, ki nam tekne v vseh letnih časih, ne le hladnih zimskih dneh. Pri pripravi vroče čokolade izberite visokokakovostno temno čokolado z bogatim okusom. Čokolado nalomimo na koščke in jo skupaj s kakavom stopimo v vročem mleku. Med mešanjem se čokolada stopi in se združi z mlekom, kar ustvari gosto in kremasto teksturo.
Nato dodamo ščepec mletega cimeta, ki bo vroči čokoladi dodal praznično aromo in rahlo začinjenost. Pijačo premešamo, da se vsi okusi lepo povežejo, in jo postrežemo v skodelicah. Za dodatno slast lahko na vrh vroče čokolade dodamo še stepeno smetano, čokoladne drobtine ali rezine sveže pomaranče. Uživajte v svoji skodelici vroče čokolade s cimetom!
Sestavine za vročo čokolado s cimetom
- 2 skodelici mleka
- 100 g temne čokolade, sesekljane
- 2 žlici kakava v prahu
- 2 žlici sladkorja
- 1/2 žličke mletega cimeta
- ščepec soli
- stepena smetana (za okras)
- cimet v prahu (za posip)
Postopek
1V posodi segrejte mleko na srednji temperaturi. Pazite, da ga ne zavrete, ampak segrejte do vročega stanja.
2Medtem v ločeni skledi združite sesekljano čokolado, kakav v prahu, sladkor, mleti cimet in ščepec soli.
3Ko je mleko vroče, postopoma dodajajte mešanico čokolade, kakava in začimb. Neprestano mešajte, dokler se čokolada popolnoma ne stopi in se vse sestavine ne združijo v gladko mešanico.
4Ko je vroča čokolada popolnoma gladka, jo odstranite s štedilnika in jo prelijte v skodelice za serviranje.
5Po želji okrasite vročo čokolado s stepeno smetano in posujte s cimetom v prahu.
6Postrezite takoj in uživajte v topli, aromatični vroči čokoladi s cimetom!