Pijaฤa, v kateri se prepletata neลพen okus kokosa in ruma, je lahko tudi izvirno darilo.
Sestavine
- 200 g kokosove moke
- 300 g sladkorja
- 500 ml mleka
- 2 vaniljeva sladkorja
- 2 dl belega ruma
Postopek
1V kozico damo mleko in kokos, na zmerni temperaturi poฤakamo, da meลกanica zavre, dodamo sladkor in kuhamo ลกe nekaj minut, da se sladkor stopi. Ob tem stalno meลกamo, da se ne prismodi.
2Odstavimo z ognja, poฤakamo, da se ohladi in skozi gazo precedimo. Iztisnemo ฤim veฤ tekoฤine.
3Primeลกamo ลกe beli rum, lahko kombiniramo tudi rum in ลพganje, ter prelijemo v steklenico.
4Uporabimo ga lahko v koktajlih ali pijemo samega, pri ฤemer kozarce okrasimo s kokosovimi kosmiฤi.
5Za bolj intenziven okus lahko v steklenico nareลพemo tudi koลกฤek celega kokosa.
6Ker pijaฤa vsebuje alkohol, bodimo zmerni pri pitju.