Polnjeni kalamari s tuno so prijetna popestritev jedilnika, kjer se družita kar dva morska okusa ter se, seveda, lepo dopolnjujeta. Da tuna iz konzerve ne bi jed naredila premastno, jo odcedimo in šele nato zmešamo z ostalimi sestavinami.
Sestavine za polnjene kalamare s tuno
- 1 kg očiščenih kalamarov
- 2 konzervi tunine
- 1 limona
- por
- 1 dl oljčnega olja
- 120 g riža
- žlica peteršilja
- 2 dl zelenjavne juhe
- vegeta
- sol
- poper
Postopek
1Por narežemo na kocke, lovke kalamarov nasekljamo na drobno, tunino odcedimo.
2Na malo oljčnega olja prepražimo por in lovke kalamarov, dodamo riž (predhodno ga skuhamo v slani vodi in odcedimo), tunino, žlico sesekljanega peteršilja, naribano lupino limone, žlico vegete in začimbe po okusu.
3S pripravljeno zmesjo napolnimo kalamare, konce pa zapremo z zobotrebcem.
4Na 0,5 dl olja popečemo kalamare in jih, ko porumenijo, zalijemo z juho ter dušimo, da se zmehčajo.