Pečen brancin na soli

Znam svetuje

Pečen brancin na soli je poslastica, ki nam je dosegljiva tudi v domači kuhinji. Potrebujemo le grobo mleto sol, ki okoli brancina ustvari skorjico, pod njo pa riba ostane lepo sočna. Brancin ne bo preslan, če mu pustimo luske in se ga od znotraj s soljo samo malo dotaknemo.

Sestavine za pečenega brancina na soli

  • 2 brancina
  • 2 kg grobe soli
  • oljčno olje

Postopek

1Na pekač položimo papir za peko in nanj razgrnemo grobo mleto morsko sol. Na sol položimo drugo zraven druge samo znotraj res blago nasoljeni ribi. Luske obvezno pustimo, saj ščitijo ribo, da bi bila preslana. V celoti ju prekrijemo s preostalo soljo.

2Ribe pečemo 40 minut pri 200 stopinjah. Sol po peki z nožem odstranimo, da se vidi cela zgornja stran ribe.

3Pečeno ribo zarežemo po vrhu hrbta proti repu. Z vilicami zataknemo kožo in jo navijemo od repa do glave. Ribo filiramo po eni strani in jo položimo na ogret krožnik. Odstranimo hrbtenico in filiramo še drugi del ribe.

Nasvet

1Pečen brancin na soli bo še boljši, če ga malo polijemo z oljčnim oljem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite