Marinirane postrvi

Znam svetuje

Mnogi ljubitelji rib so navdušeni nad okusom sveže pečene postrvi. Še posebej, če je ta postrv bila prej marinirana v mešanici okusov, ki ribi dajo dodaten značaj in globino. Ta recept za marinirane postrvi je prav takšen. S svojo preprostostjo in naravnimi sestavinami poudari svežino ribe, hkrati pa s prefinjeno mešanico sojine omake, oljčnega olja, limoninega soka, česna in ingverja doda tisto nekaj ekstra, kar ta jed dvigne na višjo raven.

Marinada je ključnega pomena v tem receptu, saj daje ribam čudovit okus in jih naredi sočne. Poleg tega je recept prilagodljiv, saj lahko marinirate postrvi za nekaj ur ali pa jih pustite v hladilniku čez noč za še bolj intenziven okus. Vse skupaj se zaključi z hitrim pečenjem, ki ohrani vso sočnost in okus ribe, ki ga je pridobila med mariniranjem.

Sestavine za marinirane postrvi

  • 2 sveži postrvi (približno 300-500g vsaka)
  • 60 ml oljčnega olja
  • 60 ml sojine omake
  • 60 ml limoninega soka
  • 2 stroka česna, mletega
  • 1 žlička svežega naribanega ingverja
  • sol
  • poper

Postopek

1Najprej očistite postrvi, jih operite in posušite.

2V srednje veliki posodi zmešajte oljčno olje, sojino omako, limonin sok, mlet česen in nariban ingver.

3Postrvi položite v marinado. Poskrbite, da je vsaka stran ribe dobro prekrita z marinado. Pokrijte posodo in marinirajte vsaj 2 uri v hladilniku, idealno pa čez noč.

4Ko ste pripravljeni za peko, ribe odstranite iz marinade in jih rahlo posolite in popoprajte. Ne pozabite shraniti marinade za kasnejšo uporabo.

5Na srednje močnem ognju segrejte malo oljčnega olja na žaru ali v ponvi. Postrvi pecite približno 4-5 minut na vsaki strani ali dokler ni riba povsem kuhana.

6Med peko postrvi večkrat premažite z ostankom marinade, da dodate še več okusa.

7Ko so postrvi kuhane, jih odstranite iz ponve in pustite počivati nekaj minut pred serviranjem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite