Marinirane postrvi

Znam svetuje

Mnogi ljubitelji rib so navduลกeni nad okusom sveลพe peฤene postrvi. ล e posebej, ฤe je ta postrv bila prej marinirana v meลกanici okusov, ki ribi dajo dodaten znaฤaj in globino. Ta recept za marinirane postrvi je prav takลกen. S svojo preprostostjo in naravnimi sestavinami poudari sveลพino ribe, hkrati pa s prefinjeno meลกanico sojine omake, oljฤnega olja, limoninega soka, ฤesna in ingverja doda tisto nekaj ekstra, kar ta jed dvigne na viลกjo raven.

Marinada je kljuฤnega pomena v tem receptu, saj daje ribam ฤudovit okus in jih naredi soฤne. Poleg tega je recept prilagodljiv, saj lahko marinirate postrvi za nekaj ur ali pa jih pustite v hladilniku ฤez noฤ za ลกe bolj intenziven okus. Vse skupaj se zakljuฤi z hitrim peฤenjem, ki ohrani vso soฤnost in okus ribe, ki ga je pridobila med mariniranjem.

Sestavine za marinirane postrvi

  • 2 sveลพi postrvi (pribliลพno 300-500g vsaka)
  • 60 ml oljฤnega olja
  • 60 ml sojine omake
  • 60 ml limoninega soka
  • 2 stroka ฤesna, mletega
  • 1 ลพliฤka sveลพega naribanega ingverja
  • sol
  • poper

Postopek

1Najprej oฤistite postrvi, jih operite in posuลกite.

2V srednje veliki posodi zmeลกajte oljฤno olje, sojino omako, limonin sok, mlet ฤesen in nariban ingver.

3Postrvi poloลพite v marinado. Poskrbite, da je vsaka stran ribe dobro prekrita z marinado. Pokrijte posodo in marinirajte vsaj 2 uri v hladilniku, idealno pa ฤez noฤ.

4Ko ste pripravljeni za peko, ribe odstranite iz marinade in jih rahlo posolite in popoprajte. Ne pozabite shraniti marinade za kasnejลกo uporabo.

5Na srednje moฤnem ognju segrejte malo oljฤnega olja na ลพaru ali v ponvi. Postrvi pecite pribliลพno 4-5 minut na vsaki strani ali dokler ni riba povsem kuhana.

6Med peko postrvi veฤkrat premaลพite z ostankom marinade, da dodate ลกe veฤ okusa.

7Ko so postrvi kuhane, jih odstranite iz ponve in pustite poฤivati nekaj minut pred serviranjem.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite