Malo drugačen zavitek, in sicer s kranjsko klobaso ter še vedno odličen.
Sestavine
- paket razvaljanega listnatega testa
- 2 kranjski klobasi
- 1 čebula
- 2 korenja
- 2 jajci
Priprava
1Čebulo popražimo do lepe zlato-rjave barve. Dodamo ji korenje, da se poduši. Soliti ni potrebno. Dodamo na drobne koščke narezano kranjsko klobaso. Če gre, lahko ovoj odstranimo. Pražimo 5 minut.
2Posodo, v kateri je mešanica/nadev, pustimo, da se ohladi. Na enem koncu jo podstavimo s kuhinjsko krpo, da bo odvečna tekočina odtekla iz nadeva. Nadev potisnemo rahlo proti višje ležečemu delu posode. Ko je nadev ohlajen in odcejen, tekočino odlijemo in nadev zmešamo z jajci. Takoj ga enakomerno nanesemo na listnato testo, zavijemo in ga damo v pečico, še preden jajce priteče ven.
3Zavitek pečemo 45 minut na 200°C.