Svinjski medaljoni z lešnikovo skorjico

Znam svetuje

Slasten recept, za katerega se samo zdi, da je kompliciran. Pa ni in še dober je.

Sestavine

  • 1 cela svinjska ribica
  • 12 rezin pancete
  • 60 g sesekljanih lešnikov
  • 40 g mletih lešnikov
  • 90 g kruhovih drobtinic
  • 2 žlici svežega, nasekljanega rožmarina
  • 60 g masla
  • 1 rumenjak
  • sol
  • poper
  • 150 ml sladke smetane
  • žlička naribane pomarančne lupinice – neškropljene
  • zeleni poper
  • olje pa pekač

Postopek

1Za lešnikovo skorjo sesekljane in mlete lešnike popražimo na ponvi. Pražimo na zmerni temperaturi nekaj minut, da zadišijo. Odstavimo z ognja, dodamo drobtinice, rožmarin, maslo, dobro premešamo in na koncu dodamo še rumenjak. Začinimo s soljo in poprom, nato mešanico postavimo v hladilnik.

2Pečico predgrejemo  na 200 °C. Meso operemo in osušimo s papirnato brisačo. Ribico narežemo na 12 rezin, posolimo in popopramo. Vsak medaljon ovijemo s slanino, ki jo pritrdimo z lesenim zobotrebcem.

3Pekač namastimo z oljem, razporedimo medaljone in jih v segreti pečici pečemo 12 minut.

4Meso vzamemo iz pečice. Na vsak medaljon namažemo žlico lešnikove mešanice. Pečico prestavimo na žar na najvišjo temperaturo.

5Pekač postavimo pod žar in tko pustimo nekaj minut, da namaz rahlo porjavi. Meso vzamemo iz pekača in ga prestavimo na ogret servirni krožnik.

6V pekač vlijemo smetano in malo podrgnemo po pekaču, da se maščoba od pečenjih medaljonov pomeša s smetano. Prelijemo jo v ponev, postavimo na štedilnik in začinimo s soljo, dvema žličkama mletega črnega in zelenega popra in pomarančno lupinico. Ob stalnem mešanju segrevamo do vretja. Smetanovo omako prilijemo k medaljonom.

Nasvet

7Postrežemo z brokolijevimi cvetki, ki smo jih 8 minut kuhali na sopari. Ali pa s čim drugim, izbira je vaša.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite