Svinjska pečenka z gorčico in zeljem po bavarsko

Znam svetuje

Kosilo s svinjsko pečenko in zeljem po bavarsko bo dobrodošla sprememba pri naši prehrani.

Sestavine

Svinjska pečenka

  • 1 kg svinjske vratovine
  • 1 jedilna žlica gorčice
  • sol
  • poper
  • 1/4 jedilne žlice paprike v prahu
  • 100 g prekajene slanine
  • 2 čebuli
  • 125 ml mesne juhe
  • 2 jedilni žlici kisle smetane
  • 2 jedilni žlici creme fraiche
  • 2 jedilni žlici moke

Zelje po bavarsko

  • 600 g zelja
  • 40 g prekajene slanine
  • 1 čebula
  • 2 jedilni žlici gosje masti
  • 1 jedilna žlica sladkorja
  • 250 ml mesne juhe
  • sol
  • poper
  • 1 čajna žlica kumine v zrnu
  • 1 1/2 jedilne žlice kisa
  • 1 čajna žlica jedilnega škorba

Postopek

1Meso operemo, otremo, namažemo z gorčico ter posujemo s soljo, poprom in papriko v prahu. Slanino narežemo na kocke in jo razpustimo v pekaču. Čebuli olupimo in sesekljamo. Čebulo in vratovino dobro popečemo v maščobi, v kateri smo razpustili slanino.

2Pečenko dušimo pri srednji temperaturi okoli 2 uri in pol. Medtem prilivamo mesno juho. Po koncu dušenja vzamemo meso iz lonca in ga postavimo na toplo. Z moko gladko zmešamo kislo smetano in creme fraiche ter zgostimo omako.

3Za pripravo zelja očistimo zelje, ga operemo, drobno narežemo in mu odstranimo štor. Slanino narežemo na kocke. Čebulo olupimo in jo narežemo na kocke. Segrejemo mast. V njej najprej popečemo slanino, nato še čebulo. Posujemo s sladkorjem in med mešanjem mešanico rahlo karameliziramo.

4Prilijemo juho ter začinimo s soljo, poprom, kumino in kisom. Pustimo, da malo povre, nato dodamo zelje in pokrito dušimo še 35 minut. V 3 jedilne žlice vode umešamo jedilni škrob. Vse skupaj primešamo zelju in pustimo, da enkrat zavre.

5Svinjsko pečenko z gorčico narežemo na rezine ter postrežemo z bavarskim zeljem in s krompirjevim pirejem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite