Sendvič z govedino nas nasiti in pusti odličen okus na naših brbončicah.
Sestavine
- 1 kos goveje križne pečenke
- 1/2 skodelice sojine omake
- 1 kocka za govejo juho
- 1 lovor list
- 1 čajna žlička suhega timijana
- 1 čajna žlička česna v prahu
- kruh po okusu
- narezana sveža zelenjava po okusu (paprika, paradižnik …)
- 1 žlica francoske gorčice
Postopek
1Vse sestavine stresemo v velik lonec in dodamo toliko vode, da pokrije meso. Meso kuhamo do vrenja, nato pa znižamo ogenj in meso kuhamo na nizki temperaturi še 8-9 ur.
2Med kuhanjem po potrebi dolivamo vrelo vodo.
3Ko je meso kuhano, še toplega narežemo na tanke rezine in vsako pokapamo s sojino omako. Rezine postavimo v hladilnik za eno uro.
4Prerežemo kruh, ga premažemo z gorčico, nadevamo z govedino in zelenjavo po lastni izbiri.