Malo bolj fini “pohančki “.
Sestavine
- 2 kosa puranjih prsi po 400 g
- 100 g puste pretlačene skute
- 1 srednje velika čebula
- 20 g masla
- 2 rumanjaka
- šop petršilja
- sol, poper
- moka, jajce, drobtine za paniranje
- olje za cvrenje
Priprava
1Meso skrbno očistimo. Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Peteršilj operemo in drobno nasekljamo. Skuto gladko zmešamo z rumenjakoma, soljo in poprom. Meso razrežemo na štiri enako velike velike zrezke in rahlo potolčemo. Čebulo svetlo prepražimo na vročem maslu.
2V skuto vmešamo peteršilj in čebulo. Nadev porazdelimo na pripravljene zrezke, da robovi ostanejo brez nadeva. Nato zrezke prepognemo in robove rahlo potolčemo. Zrezke paniramo v moki, stepenem jajcu in drobtinah. V dovolj veliki ponvi jih počasi cvremo v vročem olju, nato pa odcedimo na papirnati brisački.
3Kot prilogo ponudimo pečen krompir in mešano solato.