Puranje prsi v višnjevi omaki

Znam svetuje

Puranje prsi v višnjevi omaki si pripravimo, ko želimo purana okusiti malce drugače. Odlično se ujema z višnjami, korenčkom in krompirjem ter celo sladkorjem, ki je v receptu. Omaka je bogate barve in lepo kremasta ter gurmansko presenečenje za brbončice.

Sestavine za puranje prsi v višnjevi omaki

  • 800 g puranjih prsi/ali piščančjih
  • 150 g višenj iz kompota
  • 3 korenčki
  • 1 krompir
  • 1 žlica sladkorja
  • olje
  • sol
  • poper

Postopek

1Piščančje prsi narežemo na večje kose, jih solimo, popramo in meso premešamo.

2Korenček narežemo na kolobarje, krompir pa na četrtine. Pripravimo pekač, ga naoljimo, vanj damo meso, damo v pečico in pečemo 50 minut na 200 stopinjah.

3V kozico nalijemo vodo, jo pristavimo in dodamo korenček in krompir, da se skuhata. Pristavimo ponev, dolijemo olje, 1/2 žlice moke in mešamo. Dodamo višnje iz kompota, premešamo in po potrebi dodamo še vode. Dodamo še žlico sladkorja, popramo, solimo in premešamo.

4Meso vzamemo iz pečico, prelijemo ga z omako in dodamo kuhano zelenjavo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite