Puranje prsi v višnjevi omaki si pripravimo, ko želimo purana okusiti malce drugače. Odlično se ujema z višnjami, korenčkom in krompirjem ter celo sladkorjem, ki je v receptu. Omaka je bogate barve in lepo kremasta ter gurmansko presenečenje za brbončice.
Sestavine za puranje prsi v višnjevi omaki
- 800 g puranjih prsi/ali piščančjih
- 150 g višenj iz kompota
- 3 korenčki
- 1 krompir
- 1 žlica sladkorja
- olje
- sol
- poper
Postopek
1Piščančje prsi narežemo na večje kose, jih solimo, popramo in meso premešamo.
2Korenček narežemo na kolobarje, krompir pa na četrtine. Pripravimo pekač, ga naoljimo, vanj damo meso, damo v pečico in pečemo 50 minut na 200 stopinjah.
3V kozico nalijemo vodo, jo pristavimo in dodamo korenček in krompir, da se skuhata. Pristavimo ponev, dolijemo olje, 1/2 žlice moke in mešamo. Dodamo višnje iz kompota, premešamo in po potrebi dodamo še vode. Dodamo še žlico sladkorja, popramo, solimo in premešamo.
4Meso vzamemo iz pečico, prelijemo ga z omako in dodamo kuhano zelenjavo.