Jed izhaja iz Romunije in je lepa popestritev vsakega jedilnika.
Sestavine
- 8 piščančjih filejev
- 1 dl olja
- 1 čebula
- 20 g moke
- 1/2 l tople vode
- 10 g jedilnega škroba
- 500 g marelic
- žlička sladkorja
- poper
Priprava
1Piščančje fileje operemo, osušimo s papirnato brisačo. V večji posodi jih okrog in okrog zlato rumeno popečemo na vročem olju in damo v skledo
2Na preostali maščobi prepražimo drobno sesekljano čebulo, da zarumeni. Primešamo moko, jo med mešanjem popražimo, prilijemo kozarec hladne in potem še tople vode.
3Dodamo v hladni vodi razmešan jedilni škrob, zraven stresemo oprane in na polovico zrezane razkoščičene marelice, sladkor in sol.
4Pri zmerni temperaturi prevremo, primešamo popečeno meso, pokrijemo in na blagi temperaturi dušimo, dokler se meso ne zmehča.