Piščanec s česnom in limono

Znam svetuje

Piščanec iz pečice z limono in česnom ter hrustljavo kožico je okusno kosilo, ki ga lahko pripravimo brez pretiranega truda. 

Sestavine za piščanca s česnom in limono

  • 1 cel piščanec
  • 2 limoni
  • 8 strokov česna
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 1 žlica soli
  • 1 čajna žlička popra
  • nekaj vejic svežega rožmarina
  • šopek svežega timijana

Postopek

1Pečico segrejemo na 200°C, pekač obložimo s peki papirjem.

2Limoni narežemo na kolobarje, česen ločimo na stroke, vendar jih ne olupimo.

3Piščanca operemo in temeljito osušimo s papirnatimi brisačkami. Zunaj in znotraj ga dobro namažemo z oljčnim oljem, posolimo in popopramo.

4V piščanca damo 4 stroke česna, eno narezano limono, nekaj vejic timijana in rožmarina. Bedra rahlo povežemo s kuhinjsko vrvico.

5Peki papir namažemo z oljčnim oljem, nanj postavimo nekaj timijana in rožmarina in na zelišča še piščanca , ki ga obrnemo s prsmi navzdol. Okoli razporedimo preostale rezine limone in cele, neolupljene stroke česna.

6Potisnemo ga v ogreto pečico in pečemo približno pol ure, nato ga obrnemo, prelijemo s sokovi, ki so se nabrali med peko in pečemo še pol ure. Vmes ga lahko še enkrat prelijemo s sokovi.

7Čas peke je odvisen od teže piščanca – približno 1,5 kg težak piščanec se bo pekel približno 1 uro.

8Piščanca vzamemo iz pečice, rahlo ga ovijemo v alu folijo, na vrhu naredimo luknjo, da bo kožica ostala hrustljava in pustimo 10 minut počivati, nato ga postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite