Piščančji golaž je lahko prav tako okusen, vzeti si moramo le dovolj časa.
Sestavine
- 800 g piščančjega mesa brez kože in kosti
- 4 večje čebule
- 4 stroke česna
- 1 rdeča paprika
- 1 zelena paprika
- 1 feferon
- 1 žlička nasekljanega peteršilja
- sol in poper po okusu
- 0,3 dl oljčnega olja
- 300 ml paradižnikove omake
- 200 ml piščančje jušne osnove
- 150 ml belega vina
Postopek
1Piščanca operemo, osušimo s papirnatimi brisačkami in narežemo na manjše kose. V kozici segrejemo oljčno olje in na njem popečemo kose mesa z vseh strani, da dobijo lepo, zlato rjavo barvo. Vzamemo ga iz ponve.
2Na isto olje dodamo drobno nasekljano čebulo, malo jo posolimo in na dušimo, da se zmehča. Z leseno kuhalnico dobro postrgamo po dnu posode, da odlepimo morebitne karamelizirane delce. Med dušenjem večkrat premešamo, po potrebi zalivamo z jušno osnovo.
3Medtem papriki očistimo in narežemo na trakove, očistimo feferon in na narežemo na majhne koščke. Česen olupimo in nasekljamo.
4Ko se čebula razpusti, dodamo česen in peteršilj, pražimo minutko, da česen zadiši, nato dodamo papriki in feferon. Dušimo nekaj minut, dodamo popečenega piščanca, posolimo, popopramo in zalijemo z vinom, ob stalnem mešanju dušimo toliko časa, da povre polovica tekočine.
5Zalijemo s paradižnikovo omako, znižamo temperaturo in pustimo, da se kuha še dobre pol ure. Vmes večkrat premešamo in po potrebi zalivamo z jušno osnovo. Postrežemo takoj, zraven lahko pripravimo njoke, polento ali testenine.