Kremasta omaka, piščančje meso in popražene gobice. Le kdo bi se lahko uprl?
Sestavine
- 1 piščančje prsi
- 3-4 šampinjoni (lahko tudi jurčki ali katere druge užitne gobe)
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- šopek svežega peteršilja
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 dl sladke smetane
- sol
- poper
Priprava
1Piščančje prsi narežemo na zrezke, jih malo posolimo in z obeh strani dobro ocvremo na oljčnem olju. Medtem sesekljamo čebulo, nasekljamo tudi česen in peteršilj. Zrezke vzamemo iz ponve, shranimo jih na toplem.
2Na istem olju prepražimo čebulo, ki ji dodamo malo soli in ščepec sode bikarbone. Pražimo toliko časa, da povre vsa tekočina, ki jo spusti čebula. Nato dodamo najprej česen, ko ta zadiši pa še polovico nasekljanega peteršilja.
3Gobe očistimo in narežemo na tanke rezine, dodamo jih k čebuli. Pokrito dušimo nekje 10 minut. Po potrebi malo zalijemo s toplo vodo.
4V omako vrnemo zrezke dobro premešamo in zalijemo s sladko smetano. Popopramo, po potrebi dosolimo in dodamo preostali peteršilj. Pustimo vreti na zmernem ognju še nekaj minut, da se okusi lepo povežejo in postrežemo z ocvrtimi krompirjevimi svaljki ( recept najdete v zavihku priloge).