Piščančji curry s kumino

Znam svetuje

Za vse “hladnokrvne”, saj pogreje v trenutku.

Sestavine

  • 12 večjih piščančjih beder s kostjo in brez kože
  • 4 žlice sončničnega olja
  • 2 žlički kuminih semen
  • 2 srednje veliki čebuli
  • 3 cm korenine ingverja
  • 3 veliki strti stroki česna
  • 3 debeli zeleni pekoči feferoni (lahko tudi kateri koli drugi)
  • pol žličke kurkume
  • pol žličke garam masale
  • 2 žlički paprike v prahu
  • 2 veliki papriki (rdeča in rumena)
  • 2 žlici pretlačenega paradižnika
  • 1 dl jogurta
  • sol

Priprava

1Čebulo olupimo in narežemo na rezine. Ingver olupimo in naribamo. Česen olupimo in stremo. Feferone razpolovimo. Kose piščanca splahnemo pod tekočo vodo in meso osušimo s kuhinjskimi brisačami. Papriko operemo, odstranimo semena in narežemo na primerno velike kose.

2V ponvi na srednji temperaturi segrejemo olje in nekaj sekund na njem pražimo kuminova semena. Dodamo čebulo in ogenj zmanjšamo. Pokrito in počasi kuhamo približno 5 minut. Dodamo nariban ingver, strt česen in feferone ter hitro prepražimo. Dodamo kurkumo, garam masalo in papriko. Dodamo piščanca ter papriki. Pražimo še 10 minut, da se začimbe prilepijo na piščanca in čebula postane rjava.

3Jogurt zmešamo s pretlačenim paradižnikom in ga dodamo v ponev skupaj z 1,2 dl hladne vode. Na nizkem ognju kuhamo približno 20 do 25 minut, da se piščanec zmehča. Med kuhanjem mešamo in po potrebi dolijemo vodo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite