Te svinjske kotlete si lahko privoลกฤite tudi na shujลกevalni dieti, ker se duลกijo na zelo majhni koliฤini juลกne osnove.
Sestavine
- 4 svijnjski kotleti (180-200g)
- 1 strok ฤesna
- 1 ลกฤepec mlete kumine
- 1 ลกฤepec mletega koriandra
- sol
- poper
- 200 ml juลกne osnove
- 1 ลพliฤka limoninega soka
- 2 kapljici soje
Priprava
1Najprej olupimo ฤesen in nareลพemo na drobno. Zmeลกamo ga s mleto papriko, koriandrom, kumino, sojo in poprom. Kotlete operemo, odstranimo maลกฤobo z robov in nato z obeh strani v meso utremo meลกanico zaฤimb.
2V veliki teflonski ponvi ali kozici zmeลกamo juลกno osnovo in limonin sokom, vloลพimo kotlete in pod pokrovko pri nizki temperaturi duลกimo ,okoli 25 minut, da meso izgubi svojo roลพnato barvo in ne segrevamo preveฤ ,da ne bi bilo meso trdo. Duลกeno meso je izredno krhko in za pripravo zadostuje zelo majhna koliฤina maลกฤob. Meso vzamemo iz ponve in ves sok prelijemo v manjลกo posodo. Nekoliko ga ohladimo in damo na stran.
3Nato kotlete ponovno vrnemo v ponev ali kozico in jih pri srednji temperaturi nekoliko popeฤemo. Meso rasporedimo na pladenj in ga do serviranja drลพimo na toplem v peฤici.
4S povrลกine ohlajenega soka poberemo vso maลกฤobo. Nato sok vrnemo v ponev, ga zavremo in ponovno na srednji temperaturi kuhamo ลกe nadaljnih dve minuti. Po okusu sok ลกe dosolimo ,zaฤinimo s poprom in malo limoninega soka, prelijemo kotlete in postreลพemo.