Pečenice s kislim zeljem

Znam svetuje

Okusne pečenice s kislim zeljem so prava poslastica. Pripravljene z ljubeznijo in tradicionalnimi recepti, naše pečenice zagotavljajo popolno kombinacijo sočnosti in začimb, ki vas bodo prepričale že na prvi grižljaj.

Z dodatkom kislega zelja, ki mu doda prav poseben značaj, je ta jed nepremagljiva. Razkrivamo vam skrivnosti priprave, da boste lahko tudi vi doma uživali v okusnih pečenicah s kislim zeljem, ki bodo navdušile vaše goste in poskrbele za nepozabno kulinarično doživetje.

Kislo zelje je odličen vir vitamina C, ki krepi imunski sistem, spodbuja celjenje ran in ščiti pred prostimi radikali.

Fermentacija, ki se zgodi pri pripravi kislega zelja, ustvari probiotične bakterije, ki so koristne za zdravje črevesja. Te bakterije pomagajo uravnavati prebavo in krepijo imunski sistem.

Kislo zelje vsebuje antioksidante, ki pomagajo zmanjšati vnetja v telesu in ščitijo celice pred poškodbami. Vlaknine v kislem zelju spodbujajo zdravje prebavnega sistema, uravnavajo raven holesterola in prispevajo k občutku sitosti. Kislo zelje je nizkokalorična hrana, kar ga naredi primernega za tiste, ki pazijo na telesno težo.

Vitamin K, ki ga najdemo v kislem zelju, igra pomembno vlogo pri zdravju kosti in strjevanju krvi.

Zraven lahko pripravimo še matevža in odlično kosilo je nared.

Matevž

Sestavine za pečenice s kislim zeljem

  • 2 para pečenic
  • 1/2 kg kislega zelja
  • 1 manjša čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 lovorjev list
  • sol po potrebi
  • nekaj zrn popra in 1/2 žličke mletega
  • 2 žlici oljčnega olja (lahko tudi uporabite svinjsko mast z ocvirki)

Postopek

1V posodo nalijemo vodo, vanj damo pečenice, pustimo, da zavre in kuhamo še 15 minut.

2Medtem čebulo in česen olupimo in drobno nasekljamo, v ponvi segrejemo malo olja (lahko tudi masti) in na njem najprej pocvremo čebulo, ko ta postekleni in nekoliko spremeni barvo, pa še česen.

3Dodamo kislo zelje, ki ga prej poizkusimo in po potrebi malo operemo, da ni prekislo.

4Solimo (če je potrebno), popramo in dodamo lovorjev list, poper v zrnju, zalijemo z malo vode, pokrijemo in podušimo do mehkega (približno pol ure).

5Ko se pečenice skuhajo, v ponvi segrejemo žlico olja in na njem popečemo pečenice z obeh strani.

6Pečemo toliko časa, da dobijo lepo, zlato-rjavo skorjico.

7Na krožnik damo malo kislega zelja, na vrh položimo popečene pečenice in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite