Pečen piščanec s pivom in medom

Znam svetuje

Z nekaj osnovnimi sestavinami spečemo piščanca na malo drugačen način.

Sestavine

  • piščančje noge – približno 1,2 kg
  • 750 ml piva
  • 3 rdeče čebule
  • 3 lovorovi listi
  • 3 vejice rožmarina
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 žlici medu
  • sol in poper po okusu

Postopek

1Piščančje noge narežemo na kose, jih operemo in temeljito osušimo na papirnati brisački.

2V večji ponvi segrejemo oljčno olje in na njem, z obeh strani, popečemo piščanca do zlato rjave barve. Pečemo približno 10 minut na vsaki strani.

3Piščanca vzamemo iz ponve in shranimo na toplem. V isto ponev damo narezano čebulo, rožmarin in lovor in cvremo 10 minut, da se čebula zmehča.

4Zalijemo s polovico piva, dobro podrgnemo po dnu, da odlepimo karamelizirane delčke in pustimo, da pivo povre.

5Dodamo popečenega piščanca, poper, sol in preostalo pivo, pokrijemo in na zmerni temperaturi dušimo 30 minut.

6Po pol ure piščančje kose premažemo z medom, dvignemo temperaturo in kuhamo še približno 10 minut, da piščanec nekoliko karamelizira.

7Postrežemo takoj s svežo solato in prilogo po okusu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite