Ombolo v testu s koruzo in gobicami

Znam svetuje

Ombolo v testu s koruzo in gobicami je bolj enostavno povedano, najboljลกi del svinjskega mesa, pripravljen v testu, je specialiteta, ki prepriฤa vsakega mesoljubca.

Sestavine

  • 8 zrezki svinjskega kareja brez kosti
  • 200 g naribanega edamca
  • 150 g vloลพene koruze
  • 200 g ลกampinjonov
  • 1 dl smetane za kuhanje
  • sol in poper po okusu
  • 2 ลพlici oljฤnega olja
  • 500 g mehke bele moke
  • 12 g kvasa
  • ลพliฤka soli
  • ลพliฤka sladkorja
  • 200 ml mlaฤne vode
  • 150 ml mlaฤnega mleka
  • 50 ml oljฤnega olja

Priprava

1Pripravimo kvas, mleko segrejemo na sobno temperaturo, vanj nadrobimo kvas in mu primeลกamo ลพliฤko sladkorja in ลพliฤko moke. Pustimo vzhajati 15 minut.

2Moko presejemo, posolimo, na sredini naredimo jamico, v katero zlijemo kvasec, olje in mlaฤno vodo. Testo dobro pregnetemo in to poฤnemo toliko ฤasa, da se ne lepi veฤ. Pokrijemo ga in pustimo vzhajati.

3Ko naraste na dvojno velikost (ฤez pribliลพno pol ure), ga pregnetemo in naredimo ลกtiri ลกtruฤke. Spet jih pokrijemo in pustimo ลกe enkrat vzhajati. Med tem na vroฤem olju popeฤemo zrezke, peฤene posolimo in pokrijemo z aluminjasto folijo, da se ne ohladijo. Peฤemo jih na vsaki strani nekaj minut, odvisno od tega, koliko peฤene ลพelimo.

4ล ampinjone oฤistimo in popraลพimo na malo oljฤnega olja. Zalijemo s smetano za kuhanje, solimo in popramo. Na hitro prevremo, odstavimo in ohladimo.

5Vzhajane ลกtruฤke razvaljamo in v vsako damo ฤetrtino naribanega sira, obloลพimo z ombolom, dodamo ลกampinjone in koruzo. Oblikujemo v ลกtruฤko in tesno zapremo. Pred peko jih ลกe premaลพemo z oljฤnim oljem.

6Peฤemo na 180 ยฐC pribliลพno 45 minut.

Nasveti

Zraven ponudimo pikantno ali gobovo omako.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite