Ombolo v testu s koruzo in gobicami je bolj enostavno povedano, najboljลกi del svinjskega mesa, pripravljen v testu, je specialiteta, ki prepriฤa vsakega mesoljubca.
Sestavine
- 8 zrezki svinjskega kareja brez kosti
- 200 g naribanega edamca
- 150 g vloลพene koruze
- 200 g ลกampinjonov
- 1 dl smetane za kuhanje
- sol in poper po okusu
- 2 ลพlici oljฤnega olja
- 500 g mehke bele moke
- 12 g kvasa
- ลพliฤka soli
- ลพliฤka sladkorja
- 200 ml mlaฤne vode
- 150 ml mlaฤnega mleka
- 50 ml oljฤnega olja
Priprava
1Pripravimo kvas, mleko segrejemo na sobno temperaturo, vanj nadrobimo kvas in mu primeลกamo ลพliฤko sladkorja in ลพliฤko moke. Pustimo vzhajati 15 minut.
2Moko presejemo, posolimo, na sredini naredimo jamico, v katero zlijemo kvasec, olje in mlaฤno vodo. Testo dobro pregnetemo in to poฤnemo toliko ฤasa, da se ne lepi veฤ. Pokrijemo ga in pustimo vzhajati.
3Ko naraste na dvojno velikost (ฤez pribliลพno pol ure), ga pregnetemo in naredimo ลกtiri ลกtruฤke. Spet jih pokrijemo in pustimo ลกe enkrat vzhajati. Med tem na vroฤem olju popeฤemo zrezke, peฤene posolimo in pokrijemo z aluminjasto folijo, da se ne ohladijo. Peฤemo jih na vsaki strani nekaj minut, odvisno od tega, koliko peฤene ลพelimo.
4ล ampinjone oฤistimo in popraลพimo na malo oljฤnega olja. Zalijemo s smetano za kuhanje, solimo in popramo. Na hitro prevremo, odstavimo in ohladimo.
5Vzhajane ลกtruฤke razvaljamo in v vsako damo ฤetrtino naribanega sira, obloลพimo z ombolom, dodamo ลกampinjone in koruzo. Oblikujemo v ลกtruฤko in tesno zapremo. Pred peko jih ลกe premaลพemo z oljฤnim oljem.
6Peฤemo na 180 ยฐC pribliลพno 45 minut.
Nasveti
Zraven ponudimo pikantno ali gobovo omako.