Ombolo v testu

Znam svetuje

Najboljši ombolo v testu je običajno najbolj enostaven. Potrebujemo le pršut, sir, ombolo in paradižnik.

Ombolo v testu je primorska specialiteta, ki združuje okusen ombolo z testom, kar ustvarja edinstveno jed. Primorska kuhinja, znana po svoji raznolikosti in bogatih okusih, je v tem primeru ustvarila poseben način priprave ombola.

Sestavine za ombolo v testu

Testo

  • 300 g bele moke
  • 150 ml mlačne vode
  • 1/4 kocke svežega kvasa
  • poravnana žlička soli
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1/2 poravnane žličke sladkorja

Nadev

  • 4 zrezki svinjskega kareja
  • 6 rezin pršuta
  • 6 rezin edamca
  • 10 češnjevih paradižnikov
  • oljčno olje
  • sol

Postopek

1V mlačno vodo, ki smo ji dodali sladkor, nadrobimo kvas in pustimo 5 minut, da se aktivira. V moko vmešamo sol, dodamo olje in prilijemo vodo s kvasom.

2Vse skupaj zamesimo v gladko testo. Pokrijemo s suho krpo in vzhajamo vsaj pol ure, oziroma toliko časa, da se volumen testa podvoji. Testo še enkrat premesimo in razdelimo na dva enaka dela.

3Zrezke samo rahlo solimo in na hitro popečemo v vroči ponvi na malo oljčnega olja. Pečene zrezke odstavimo in jih narežemo na trakce.

4Polovico testa razvaljamo v pravokotnik, dno obložimo z dvema rezinama edamca, nanj položimo 3 rezine pršuta. Na pršut položimo na trakce narezan ombolo.

5Češnjeve paradižnike razpolovimo, jih damo na meso in na vrh še eno rezino sira. Robove testa potegnemo čez nadev in rahlo pritisnemo, da se zlepi. Postopek ponovimo še z drugo polovico testa.

6Ombola v testu položimo na pladenj obložen s peki papirjem in postavimo v pečico, ki smo jo segreli na 250°C. Pečemo približno 10-15 minut, oziroma toliko časa, da se lepo rjavo zapeče.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite