Le kdo ga ne pozna. Pa ga znate pripraviti?
Sestavine za krompirjev golaž z govejim mesom
- 250 g čebule
- 1,5 kg bolj mokastega krompirja
- 200 g govedine
- 1 žlica olja
- 2 stroka česna
- 2 žlici sladke paprike
- 4 žlice paradižnikove mezge
- 150 g kisle smetane
- sol
- poper
- ščepec kajenskega popra
- 500 ml mesne jušne osnove
- 1 šopek peteršilja
- 1/4 paprike
Postopek
1Z vse čebule odstranimo lupino in narežemo na drobno. Krompir olupimo in operemo. Govedino narežemo na kocke.
2V loncu segrejemo olje in na njem popečemo govedino. Dodamo čebulo in jo pustimo, da pri nizki temperaturi v maščobi počasi postekleni. Česen olupimo in pretlačimo k čebuli. Dodamo na trakove narezano papriko. Postresemo z rdečo papriko in na hitro podušimo. Vmešamo paradižnikovo mezgo in kislo smetano, posolimo in začinimo s poprom in kajenskim poprom.
3Prilijemo mesno jušno osnovo in zavremo. Krompir narežemo na 3 cm velike kocke, dodamo v juho in pokrito kuhamo pri nizki temperaturi 20 minut.
4Peteršilj operemo in osušimo. Odstranimo debelejša stebla in polovico listov narežemo na drobno. Krompirjev golaž začinimo po okusu.