Z nekaj zaฤimbami in omakami si lahko pripravimo pravo kitajsko pojedino tudi doma.
Sestavine
- 250 g jajฤnih rezancev
- 1 ลพlica sezamovega olja
- 300 g govedine
- 2 ลพlici koruzne moke
- 1/4 ลพliฤke soli
- 1/4 ลพliฤke popra
- 2 ลพlici sezamovega olja
- 1 ลพlica naribanega ingverja
- 3 stroki ฤesna
- 1 rdeฤa paprika
- 1 zelena paprika
- 1 korenฤek narezan na tanke trakove
- 3 limete – sok
- 90 ml temne sojine omake
- 2 zvrhani ลพlici rjavega sladkorja
- mlada ฤebula – zeleni listi
- 1 sesekljan ฤili – neobvezno
- 2 ลพlici popraลพenih sezamovih semen
Postopek
1Rezance skuhamo v veฤjem loncu z vrelo vodo, ki jo malo posolimo. Kuhamo jih 4 minute, odcedimo, oplaknemo s hladno vodo, da ustavimo proces kuhanja in prelijemo z ลพlico sezamovega olja, da se rezanci ne zlepijo.
2Na kroลพniku zmeลกamo koruzno moko, sol in poper. Meso nareลพemo na tanke rezine, te pa na manjลกe koลกฤke. Poloลพimo jih v zaฤinjeno moko in jih z njo dobro prekrijemo. Odveฤno otresemo na cedilu.
3V voku segrejemo olje in na vroฤem popeฤemo meso. Peฤemo nekaj minut, da postane temno rjave barve in hrustljavo. S pinceto poberemo koลกฤke mesa iz voka, polagamo ga na kroลพnik in pokrijemo.
4Zniลพamo temperaturo in v vok dodamo nariban ingver, nasekljan ฤesen, korenฤek in na trakove narezani papriki. Praลพimo 4-5 minut, da se zelenjava nekoliko zmehฤa, vendar ostane hrustljava. Z ลพlico poberemo zelenjavo iz voka.
5V vok zlijemo sok limet, dodamo sojino omako, sladkor in, ฤe imamo radi pekoฤe, ลกe en sesekljan ฤili.
6Premeลกamo, dvignemo temperaturo in pustimo, da omaka povre za tretjino, kar traja nekje 2-3 minute. Najprej v omako stresemo kuhane rezance, kuhamo 2 minuti, da se rezanci segrejejo, nato dodamo ลกe govedino, narezane liste mlade ฤebule in zelenjavo. Stalno meลกamo in duลกimo ลกe dve minuti.
7Rezance prestavimo na kroลพnike, potresemo s sezamovimi semeni in takoj postreลพemo, zraven pa ponudimo ลกe sojino omako.