Kitajski rezanci s piščancem

Znam svetuje

Piščanec s hrustljavo zelenjavo, jajcem in riževimi rezanci nam da hitro pripravljeno in izjemno okusno kosilo.

Sestavine

  • 200 g riževih rezancev
  • 2 žlici sezamovega olja
  • 1 piščančje prsi
  • 1 korenček
  • 1 zelena paprika
  • 1 mlada čebula – zeleni listi
  • 1 konzerva  bambusovih vršičkov
  • 2 jajci
  • sezamovo olje

Omaka

  • 1 žlica sezamovega olja
  • 100 ml sojine omake
  • 75 ml riževega vina (sake)
  • 1 zvrhana žlica rjavega sladkorja
  • 2 žlici praženih sezamovih semen

Postopek

1Rezance damo v večjo skledo in dodamo toliko vrele vode, da jih pokrijemo. Pustimo, dokler se rezanci ne zmehčajo, kar traja približno 5 minut. Odcedimo jih, pokapljamo z dvema žlicama olja, da se ne sprimejo in shranimo.

2Pripravimo omako. V kozico damo sezamovo olje, nato dodamo sojino omako, sake, sladkor in sezamova semena. Počakamo, da omaka zavre in jo odstavimo z ognja.

3V voku na malo sezamovega olja popečemo na kocke narezanega piščanca, popečenega vzamemo iz voka in shranimo na toplem. V vok damo korenček, papriko, narezane liste mlade čebule in bambusove vršičke. Pečemo nekaj minut, da se zelenjava zmehča, potem naredimo na sredini prostor in vanj zlijemo umešani jajci. Skupaj dobro popečemo.

4Na popečeno zelenjavo z jajcem stresemo rezance, meso, prelijemo z pripravljeno omako in vse skupaj dobro premešamo. Postrežemo takoj.  

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite