Golaž iz svinjine

Znam svetuje

Sestavine, kot so kilogram svinjine, pol kilograma čebule, paradižnikova mezga, česen, sol, poper, lovorjev list, timijan in olje, so osnova tega golaža iz svinjine.

Priprava se začne s skrbnim pripravljanjem mesa in čebule, sledi pa skrbno voden postopek kuhanja v večjem loncu.

Ključno je, da se čebula počasi razpusti v omaki, meso pa postane mehko in voljno, pri čemer se vse arome in okusi združijo v popolno harmonijo.

Sestavine za golaž iz svinjine

  • 1 kg svinjine
  • 1/2 kg čebule
  • paradižnikova mezga
  • 1 strok česna
  • sol
  • poper
  • lovorjev list
  • timijan
  • olje

Postopek

1Meso dobro operemo in narežemo na srednje velike kocke. Čebulo in česen olupimo in ju, ločeno, sesekljamo.

2Na ogenj pristavimo večji lonec z oljem. Ko se olje segreje, v lonec stresemo čebulo in jo posolimo. Čebulo med mešanjem pražimo toliko časa, da postekleni in izloči sok.

3Ko čebula postekleni, dodamo česen in vse skupaj pražimo še toliko časa, da česen zadiši.

4Med stalnim mešanjem dodamo kocke mesa in mešamo toliko časa, da meso porjavi. Nato dodamo paradižnikovo mezgo in mleto rdečo papriko, dobro premešamo in pražimo kakšno minuto, nato  pa zalijemo z vodo.

5Dodamo lovorova lista, sol in poper ter dobro premešamo, zalijemo z vodo in pokrijemo.

6Zelo počasi kuhamo toliko časa, da se vsa čebula razpusti v omako, meso pa postane mehko in voljno. Med kuhanjem golaž večkrat premešamo. Po potrebi prilijemo še malo tekočine.

7Golaž postrežemo v globokih krožnikih z izbrano prilogo (polenta, krompir, testenine …) ali z domačim kruhom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite