Dušena marinirana pečenka po rensko

Znam svetuje

Odlična goveja pečenka.

Sestavine

  • 2 čebuli
  • 1 korenček
  • 150 g gomolje zelene
  • 3 brinove jagode
  • 1 čajna žlica črnega popra v zrnu
  • 3 klinčki
  • 2 lovorova lista
  • 250 ml rdečega vinskega kisa
  • 1 kg govedine
  • sol
  • poper
  • 2 jedilni žlici topljenega masla
  • 100 g rozin
  • 100 g črnega kruha

Priprava

1Čebuli, korenček in zeleno olupimo ter narežemo na kocke. Vse skupaj zavremo z začimbami, s kisom in 350 ml vode ter ohladimo. Meso operemo, otremo in položimo v marinado. Pustimo počivati najmanj 2 dni.

2Nato meso vzamemo iz marinade, otremo ter solimo in popramo. V pekaču segrejemo stopljeno maslo in v njem na vseh straneh dobro popečemo meso. Prilijemo marinado, meso pokrijemo in ga pri nizki temperaturi dušimo 2 uri. Večkrat ga obrnemo.

3Meso vzamemo iz pekača in postavimo na toplo. Sok pečenke precedimo in zavremo. Rozine oplaknemo z vročo vodo in jih damo v omako. Črni kruh drobno naribamo in damo v omako. Med mešanjem kuhamo, da nastane kremasta omaka.

4Marinirano pečenko narežemo na rezine in jo postrežemo z omako.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite