Bučke polnjene z mletim mesom

Znam svetuje

Odlično kosilo iz bučk in mletega mesa.

Sestavine

  • 2 večji bučki
  • 500 g mešanega mletega mesa
  • 2 večji čebuli
  • 3 stroki česna
  • 250 ml paradižnikove omake
  • sol in poper
  • majaron, timijan in mleta rdeča paprika
  • oljčno olje
  • nariban edamec in parmezan

Postopek

1Čebulo nasekljamo in popražimo na malo vročega olja, da se razpusti. Česen stisnemo na čebulo in popražimo toliko, da česen zadiši. Dodamo mleto meso in pražimo, da se vso meso zapeče, nato zalijemo s paradižnikovo omako, dodamo začimbe, solimo in popramo po okusu ter kuhamo na zmernem ognju.

2Bučki po dolgem prerežemo in z žličko izdolbemo. Malo jih nasolimo in obrnemo navzdol na papirnato brisačko, da odteče odvečna voda. Vsebino bučke, ki smo jo izdolbli, narežemo na manjše koščke in vmešamo v meso, ki se kuha.

3Polovice bučk z notranje strani obrišemo s papirnatimi brisačkami in zložimo na pladenj, obložen s peki papirjem. Nadevamo jih z mletim mesom, potresemo s sirom in postavimo v pečico, ki smo jo segreli na 220°C.

4Pečemo 30 do 40 minut, da se bučke zmehčajo in sir lepo zapeče. Malo ohladimo in postrežemo s skledo solate.

Nasvet

5Še bolje bo, če pripravimo večjo količino mletega mesa in ga damo v zmrzovalnik, tako bodo naslednjič naše polnjene bučke pripravljene še hitreje.

6Lahko pripravimo dve polovici bučk nadevanih z mletim mesom in dve s skuto, v tem primeru vsebino bučk uporabimo v skutinem nadevu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite