Polnozrnat kruh

Znam svetuje

Odliฤen domaฤ polnozrnat kruh.

Sestavine

  • 400 g polnozrnate pลกeniฤne moke
  • 100 g polbele pลกeniฤne moke (tip 850)
  • 10 g soli
  • 5 g sladkorja
  • 15 g kvasa
  • 4 dl vode

Postopek

1Obe vrsti moke presejemo v skledo, vanjo nadrobimo kvas, dodamo sol in sladkor. Postopoma prilivamo vodo in zamesimo gladko in enovito testo. Pustimo ga na pomokani delovni povrลกini pri sobni temperaturi, da poฤiva 10 minut.

2Nato testo premesimo in po ลพelji pustimo v enem kosu ali ga razdelimo na pol. Oblikujemo ga v hlebฤek ali ลกtruco.

3Pripravimo koลกarico za vzhajanje kruha in jo pomokamo. Vanjo damo oblikovano testo. Pustimo ga vzhajati, dokler ne naraste za polovico.

4Vzhajano testo iz koลกarice prekucnemo na pekaฤ in ga po povrลกini zareลพemo.

5Polnozrnati kruh peฤemo 35 minut pri 240ยฐC.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite