Piščančja obara s krompirjem

Znam svetuje

Piščančja obara s krompirjem je odlična enolončnica, ki jo moramo kuhati dlje časa, da kosi piščanca res izpustijo ves svoj okus. Obari temelj naredimo iz čebule, pora, česna in gomoljne zelene, ki ju polijemo z vodo, zavremo in zmiksamo ter šele nato dodamo meso.

Zelenjavo, kot so stebelna zelena, paprika, krompir in korenček, dodamo šele proti koncu kuhanja, da nam preveč ne razpadejo. Piščančja obara je krasna jed, ki nasiti vso družino in jo lahko tudi zamrznemo.

Njeno kuhanje traja uro in pol do dve uri – dajte piščancu v kosih čas, da izpusti vse svoje sokove.

Sestavine za piščančjo obaro s krompirjem

  • 1 cel piščanec
  • 7 srednje velikih krompirjev
  • 1 dl oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 1 por
  • 1 gomolj zelene
  • 3 stroke česna
  • 1 velik korenček
  • glavica cvetača
  • 1 rdeča paprika
  • žlica sladke paprike v prahu
  • peteršilj
  • 3 lista lovora
  • mleti poper, sol

Postopek

1Očiščenega piščanca narežemo na kose in operemo.

2Na segretem olju ali maščobi prepražimo drobno sesekljano čebulo, ko zadiši pa dodamo še sesekljan česen, sesekljan por in gomolj zelene, ki ga narežemo na kocke in vse lepo pocvremo. Solimo po okusu. Lahko dodamo tudi čili v prahu.

3Zalijemo z malo vode, komaj da prekrije zelenjavo in dušimo. Ko voda zavre, zmiksamo s paličnim mešalnikom.

4Dodamo kose piščanca. Zalijemo z vodo, da pokrije meso. Dodamo lovor. Ko je meso na pol kuhano, dodamo še mleto papriko.

5Sproti dodajamo vodo, če nam je zmanjkuje. Ko vidimo, da meso odstopa od kosti, dodamo narezano stebelno zeleno, papriko, krompir in korenček. Kuhamo do konca, kar traja še približno 20 minut. Maščobo, ki se nabira na vrhu, lahko poberemo in odstranimo. Proti koncu v lonec dodamo še pest ali dve jušnih drobnih testenin.

6Ko so testenine kuhane, enolončnico odstavimo z ognja, vanjo vmešamo pol žličke drobno sesekljanega peteršilja in malo mletega popra. Naj počiva vsaj 25 minut, preden jo postrežemo. Obaro nežno zajamemo z zajemalko, da zelenjave ne polomimo. Na krožniku se odlično druži z žlico kisle smetane.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite