Enolončnica iz praženega zelja, ohrovta in čičerike

Znam svetuje

Preprost, okusen in hitro pripravljen recept, zaradi katerega boste vzljubili zelje. Pripravljen je v samo 30 minutah in vsebuje hranljive sestavine, ki vas bodo nasitile in razveselile.

Sestavine za enolončnico iz praženega zelja, ohrovta in čičerike

  • 1/2 skodelice zelenjavne jušne osnove
  • 3 žlice sojine omake
  • 1 čajna žlička koruznega škroba
  • 1 1/2 žlice riževega kisa
  • 1 1/2 žlice sezamovega olja (praženega)
  • 1 čajna žlička čilijeve paste (po okusu več ali manj)
  • 2 žlici oljčnega olja (ali drugega nevtralnega olja)
  • 1/2 skodelice češnjevih paradižnikov (75 g)
  • 7 strokov česna, drobno sesekljanih (razdeljeno)
  • sol
  • poper
  • 3 žlice rastlinskega masla (nadomestite lahko z oljem ali jušno osnovo)
  • 1 velika bela čebula, nasekljana
  • 1/2 glave zelja, nasekljane
  • 1/2 kg ohrovta, nasekljanega (225 g)
  • 1 pločevinka čičerike (15 oz oz. 290 g), odcejena in oprana
  • 4 mlade čebule, nasekljane

Postopek

1V skledi zmešajte zelenjavno jušno osnovo, sojino omako in koruzni škrob. Dobro premešajte. Dodajte rižev kis, sezamovo olje in čilijevo pasto ter ponovno premešajte.

2V veliki ponvi na srednjem ognju segrejte olje. Ko je vroče, dodajte češnjeve paradižnike in premešajte. Pustite, da se pečejo brez mešanja 2 minuti. Dodajte 1 strok drobno sesekljanega česna, sol in poper, premešajte in kuhajte še 2 minuti. Previdno odstranite paradižnike in jih dajte na krožnik.

3V isto ponev dodajte rastlinsko maslo in pustite, da se stopi. Dodajte nasekljano čebulo in pražite 4–5 minut, dokler ne postane mehka. Dodajte zelje in kuhajte še 3–4 minute, da se nekoliko zmehča.

4V ponev dodajte ohrovt, čičeriko in preostanek česna. Vse skupaj premešajte. Kuhajte 5–6 minut, dokler ohrovt ne oveni. Dodajte pripravljeno omako in ponovno premešajte. Kuhajte še 3–5 minut, občasno mešajte, dokler se omaka ne zgosti.

5Odstavite z ognja, dodajte prepražene paradižnike in nasekljano mlado čebulo ter postrezite.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite