Jagodna pita s pudingom

Znam svetuje

Enostavna za pripravo in tako dobra pita iz krhkega testa s sveลพimi jagodami.

Sestavine za jagodno pito s pudingom

Testo

  • 250 g moke
  • 125 g zmehฤanega masla
  • 50 g sladkorja v prahu
  • ลกฤepec soli
  • 1 rumenjak
  • 50 g kisle smetane
  • nastrgana lupinica ene neลกkropljene limone

Nadev

  • 0,5 vreฤke vaniljevega pudinga
  • 60 g sladkorja
  • 1/2 l mleka
  • beljak, ลกฤepec soli

Za okras

  • 400 g jagod

Postopek

1Po navodilih z vreฤke skuhamo puding. Praลกek zmeลกamo s 40 g sladkorja in 0,4 dl mleka. Ostalo mleko zavremo in vanj poฤasi, ob stalnem meลกanju vlivamo puding. Kuhamo nekaj minut, da se zgosti. Prelijemo ga v ลกiroko posodo, pokrijemo na dotik, da se nam ne naredi skorjica in puding ohladimo.

2V skledo presejemo moko, dodamo zmehฤano maslo, sladkor, sol, rumenjak, kislo smetano in limonino lupinico. Vse skupaj zgnetemo v voljno testo. Zavijemo ga v folijo in postavimo za eno uro v hladilnik.

3Peฤico pregrejemo na 200ยฐC. Pekaฤ obloลพimo s peki papirjem. Testo razvaljamo in ga razporedimo v pekaฤ za piteb ter naredimo 2 cm visok rob.

4Dno veฤkrat prebodemo z vilicami in peฤemo 12 minut, da se lepo zlato-rumeno obarva. Zniลพamo temperaturo peฤice na 170ยฐC.

5Beljaku dodamo ลกฤepec soli in ga ฤvrsto stepemo. Med stepanjem mu dodamo ลกe preostali sladkor. Stepen beljak neลพno umeลกamo v ohlajen puding in maso razporedimo po peฤenem testu.

6Peฤemo ลกe 20 minut. Medtem jagode operemo in odreลพemo morebitne zelene dele.

7Peฤeno pito vzamemo iz peฤice, malo jo ohladimo in po njej enakomerno razporedimo jagode. Preden jo postreลพemo, jo dobro ohladimo.

2 COMMENTS

  1. Pravzaprav lahko uporabite tudi celo vreฤko in bo krema trลกa. s polovico pudinga je precej mehka, dobro bo vseeno,
    lep pozdrav

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite