Enostavna za pripravo in tako dobra pita iz krhkega testa s sveลพimi jagodami.
Sestavine za jagodno pito s pudingom
Testo
- 250 g moke
- 125 g zmehฤanega masla
- 50 g sladkorja v prahu
- ลกฤepec soli
- 1 rumenjak
- 50 g kisle smetane
- nastrgana lupinica ene neลกkropljene limone
Nadev
- 0,5 vreฤke vaniljevega pudinga
- 60 g sladkorja
- 1/2 l mleka
- beljak, ลกฤepec soli
Za okras
- 400 g jagod
Postopek
1Po navodilih z vreฤke skuhamo puding. Praลกek zmeลกamo s 40 g sladkorja in 0,4 dl mleka. Ostalo mleko zavremo in vanj poฤasi, ob stalnem meลกanju vlivamo puding. Kuhamo nekaj minut, da se zgosti. Prelijemo ga v ลกiroko posodo, pokrijemo na dotik, da se nam ne naredi skorjica in puding ohladimo.
2V skledo presejemo moko, dodamo zmehฤano maslo, sladkor, sol, rumenjak, kislo smetano in limonino lupinico. Vse skupaj zgnetemo v voljno testo. Zavijemo ga v folijo in postavimo za eno uro v hladilnik.
3Peฤico pregrejemo na 200ยฐC. Pekaฤ obloลพimo s peki papirjem. Testo razvaljamo in ga razporedimo v pekaฤ za piteb ter naredimo 2 cm visok rob.
4Dno veฤkrat prebodemo z vilicami in peฤemo 12 minut, da se lepo zlato-rumeno obarva. Zniลพamo temperaturo peฤice na 170ยฐC.
5Beljaku dodamo ลกฤepec soli in ga ฤvrsto stepemo. Med stepanjem mu dodamo ลกe preostali sladkor. Stepen beljak neลพno umeลกamo v ohlajen puding in maso razporedimo po peฤenem testu.
6Peฤemo ลกe 20 minut. Medtem jagode operemo in odreลพemo morebitne zelene dele.
7Peฤeno pito vzamemo iz peฤice, malo jo ohladimo in po njej enakomerno razporedimo jagode. Preden jo postreลพemo, jo dobro ohladimo.
Pozdravljeni. A pri tem receptu dejansko pride samo polovico vreฤke pundinga v 0,5l mleka?
Pravzaprav lahko uporabite tudi celo vreฤko in bo krema trลกa. s polovico pudinga je precej mehka, dobro bo vseeno,
lep pozdrav