Rabarbara je rastlina, ki jo v kitajski medicini uporabljajo že 2000 let. Stebla rabarbare so polne vitaminov in mineralov, delujejo antibakterijsko in protivnetno. Vendar...
Ta slastna pogača z rahlim nadevom je najboljša še topla.
Sestavine
Testo
600 g mehke bele moke30 g sladkorja20 g kvasa50 g stopljenega masla½ žličke soli250 ml...
Slovenska tradicionalna sladica, ki je znama pod imenom prekmurska gibanica, za katero obstaja zelo veliko različnih domačih receptov in tudi mi imamo svojega. Pomembno...
Sirov burek – hrustljav, zlatorjav in poln sira je tisti recept, ki v kuhinji pričara čar pravega Balkana. Zlato zapečeno vlečeno testo, mehka skuta,...
Pita s koprivami in mlado čebulo je okusna in zdrava spomladanska poslastica.
Koprive imajo številne koristne sestavine, od mineralov ( kalcij, železo, kalij) in ...
Ta sočna sladica je toskanskega izvora in pripravljajo jo predvsem za velikonočne praznike. Za čokoladno zdrobovo torto so značilni krhko testo, okusna zdrobova krema...
Preprosto in hitro narejeno pecivo s skuto, zdrobom in jajci ter z okusom po vanilji in pomaranči.
Sestavine
180 g pšeničnega zdroba250 g pasirane skute3 jajca2...