Sladice in sadje
Rabarbarin zavitek
Rabarbara je rastlina, ki jo v kitajski medicini uporabljajo že 2000 let. Stebla rabarbare so polne vitaminov in mineralov, delujejo antibakterijsko in protivnetno. Vendar...
Sladice in sadje
Skutina torta z rozinami
Priprava te torte je tako enostavna, da bi jo lahko poimenovali kar torta lene gospodinje, pa še res dobra, sočna in slastna je. Sestavine 800 g...
Sladice in sadje
Skutina pogača z rozinami
Ta slastna pogača z rahlim nadevom je najboljša še topla. Sestavine Testo 600 g mehke bele moke30 g sladkorja20 g kvasa50 g stopljenega masla½ žličke soli250 ml...
Sladice in sadje
Prekmurska gibanica
Slovenska tradicionalna sladica, ki je znama pod imenom prekmurska gibanica, za katero obstaja zelo veliko različnih domačih receptov in tudi mi imamo svojega. Pomembno...
Testenine in rižote
Domači ravioli s skuto in čemaževim pestom
Domači ravioli s skuto in čemaževim pestom nam vzamejo nekaj časa za pripravo, vendar je rezultat odličen. Sestavine za domače raviole s skuto in...
Kruh in testo
Sirov burek
Sirov burek lahko pripravimo tudi hitro in enostavno. A ne le to. Iz testa za burek lahko pripravimo različne vrste burekov in podobnih jedi....
Zelenjavne jedi
Polnjene bučke s skuto, česnom in zelišči
Okusno kosilo za vse, ki ne uživajo mesa. Sestavine 4 večje bučke500 g skute3 jajca3 šalotke5 strokov česna4 žlice oljčnega oljasveža zelišča: drobnjak, bazilika, peteršilj, timijansol...
Zelenjavne jedi
Pita s koprivami in mlado čebulo
Pita s koprivami in mlado čebulo je okusna in zdrava spomladanska poslastica. Koprive imajo številne koristne sestavine, od mineralov ( kalcij, železo, kalij) in ...
Sladice in sadje
Čokoladna zdrobova torta
Ta sočna sladica je toskanskega izvora in pripravljajo jo predvsem za velikonočne praznike. Za čokoladno zdrobovo torto so značilni krhko testo, okusna zdrobova krema...
Sladice in sadje
Sočno zdrobovo pecivo
Preprosto in hitro narejeno pecivo s skuto, zdrobom in jajci ter z okusom po vanilji in pomaranči. Sestavine 180 g pšeničnega zdroba250 g pasirane skute3 jajca2...