DomovOZNAKERičet

ričet

Ričet s klobaso

Ričet s klobaso je priljubljena zimska enolončnica, s katero se dobro najemo, pa še zdrava je. Ječmen je edina rastlina, ki v velikih količinah...

Ješprenova mineštra

Ješprenova mineštra ali ričet, kot jo velikokrat imenujemo, je priljubljena enolončnica iz ječmena, fižola, krompirja, korenja in običajno prekajenega svinjskega mesa. Odlična je tudi brez...

Ričet brez mesa

Ričet brez mesa je kot večina enolončnic boljši naslednji dan oziroma pogret, zato svetujemo, da ga skuhate dan prej. Seveda pa ne bo nič...

Ričet s prekajenim mesom

Ko pozimi nimamo idej kaj skuhati za kosilo, si pripravimo tole enolončnico iz ješprenja, fižola, krompirja in prekajenega svinjskega mesa. Zraven obvezno naredimo tudi...

Ričet z gobami

Ričet z gobami je odlično kosilo za vse, ki imate radi enolončnice, ne pa tudi mesa. Poskusite skuhati ričet brez mesa z gobami. Prav...

Ričet

Ričet, značilna slovenska kmečka enolončnica, predstavlja okusno združitev tradicije in preprostosti. Ta srčna jed, narejena iz ješprenja, fižola, krompirja in suhega mesa, ne le,...

Ješprenj ali ričet s porom

Za dober, nasiten obrok je ješprenj ali ričet odlična izbira. Naš ješprenj je poseben, saj ne uporabljamo fižola in ne krompirja, pač pa lečo....

Ne spreglejte