HomeTagsPust

pust

Pustni krofi

Vse sestavine morajo biti zelo sveže in kakovostne ter sobne temperature. Sestavine 500 g moke (1/2 ostre, 1/2 gladke) 20 - 30 g svežega kvasa 250 ml toplega...

Domači krofi

Brez njih ni pusta. Sestavine 1 kg moke 8 rumenjakov 100 g sladkorja 1 vanilijev sladkor 1 rumov sladkor ščepec soli 2 kocki kvasa 3,5 dcl mleka 2 dcl olja 1,5 dcl pomarančnega soka lupinica ene...

Krhki flancati

Če pa kaj ne sme manjkati za pusta, so to krhki flancati. Sestavine 300 g mehke bele moke 30 g masla 5 rumenjakov 3 žlice kisle smetane 5 žlic suhega...

Istrske fritule

Istre fritule so sladica italijanskega izvora, ki se je udomačila v Istri. Največkrat jih pripravljamo v pustnem ali božičnem času, poznamo pa jih tudi...

Kvašeni flancati

Če pa kaj ne sme manjkati za pusta, so pa to kvašeni flancati. Sicer pa, zakaj samo za pusta? Flancati so zmeraj dobri. Sestavine 1...

Ne spreglejte